25 Ekim 2014 Cumartesi

Domain Otoritesi

Domain internette var olmak için sahip olunan kimliktir. Yani alan adları web sitemizin adı ve adresidir. Bu şekilde ziyaretçiler sitemize ulaşmaktadır bir nevi kimliktir.



Domain otoritesinin arttırılma seçenekleri
1-) Sitenin yapısı: Sitenin okuyucu tarafından anlaşılır ve düzenli olması gerekmektedir. Okuyucuyu yoran ve sıkıcı yazı içerikleri sitenin Google gözünde sizi SPAM amacı ile açılmış bir site olarak algılanabilmektedir.
2-) Sitenin içeriği: Seçilen kelimelerin anlatılmak istenen konuya uygun ve anlaşılır olması gerekmektedir. Kullanılan anahtar kelimeler çeşitlendirilebilir. İçeriğin yüksek kaliteli olması ve zayaretçileri sıkmaması gerekmektedir. Ziyaretçilerin siteye giriş yapıp sonrasında içeriği sonuna kadar okumadan çıkması site trafiğini yükseltebilir ama Google’ın bu içeriğin kaliteli olmadığı sonucuna ulaşmasını sağlar. İçeriklerin paylaşılabilir olması da önemlidir.


3-) Sosyal medya: Sitenin ya da markanın tanınırlığını arttırmanın en etkin yollarından birtanesi Sosyal Medyadır. Uygun sosyal medya stratejileri ile hedef kitle arttırılabilir site içerisinde doğal linklerin kullanımları arttırılabilir. Site içerisinde sosyal medya hesapları muhakkak paylaşılmalıdır. Sunulmak istenen içerikle alakalı olarak konuya uygun sosyal medya takipçileri kazanılabilir böylelikle doğal yollar ile domain otoritesi arttırılabilir. Bu konuda profesyonel sosyal medya uzmanlarından destek alınabilir.
4-) Markalaşma: Belirli ve güçlü bir marka oluşturularak sitenin otoritesi ve değeri arttırılabilir. Marka bağlılığı, marka güvenirliliği yaratılarak kullanıcıların siteye sürekli ziyaret etmesi sağlanabilir. Kullanıcılarla devamlı iletişim halinde olmak marka için yarışmalar anketler düzenlemek sitenin devamlı aktif trafik içerisinde olmasını sağlayacaktır.
5-) İlişkiler: Aynı sektörde bulunan diğer kullanıcılar ile etkileşim içerisinde olmak gerekmektedir. Kullanıcıların kaliteli olan içerikleri paylaşılabilir, yorumlar yapılabilir.


Türkiye’de sosyal medya uzmanı ile ilgili makaleme buradan ulaşabilirsiniz.

2 yorum:

  1. Hello

    you can buy telegram crypto members for groups

    buy telegram followers

    YanıtlaSil
  2. Promote Your Telegram Channel or groups in Telegram by increasing members

    buy telegram members


    Promote Your Telegram View

    buy telegram view


    Promote Your Telegram Fake Members in Adby

    buy fake members


    Promote Your Telegram Real Members in Adby

    buy real members


    Promote Your Telegram Likes

    buy telegram vote

    YanıtlaSil